Saturday, June 26, 2010

Jalan2 Cari Pasal-Kerang Sambal

Kusyuknya anak mak sorang ni makan. Isk..isk..isk..x pandang kiri kanan dah haaa

Makan nasik lemak daun pisang ngan kerang grg bersambal.

Ari tu si sharinginfoz ni tanya kerang beso ada x kan...nah kooo!! Kerang ni idok la beso cuma sedang2 je. Bg Mak, kerang yang hamat beso tu x beshhh sgt la sbb rasa dia liat n kenyal2. X mcm kerang yg saiz  sedang2 besa cenggini ni, dia ada rasa manis. Tul x..

Sipirnya senang je mak ni...seafood kan? Semua mak balun. Uisk..sedapnya sampai jilat siku.

Makan kerang ni, kita layan dengan jus apple susu ice..Mak sker order bapak gajah punya saiz then dengan sekali napas je mak sedut air nih! Mulanya kan, mak x perasaan air ni berapa manyak, sekali kat tepi gelas still ada tertepek sticker rega dia!! Rega glass rm 3.20 + dgn ukuran glassnya 1 liter! Haaaa....mak sedut air ni 1 liter sekali hadap??? Mula2 sopan la makan..dengan ayu kopek2 kerang tu semua..tik..tik..tik..ujan gerimis mengundang daaaa. Tu yg cam ular sawa gak mak makan semua ni. Sup sap... sup sap mak sedut 1 liter air nih dlm masa 5 minit je koooo.. So, kalau ada mana2 member mak yang nak layan mee udang ngan kerang ni, meh kita open table! Ada bran....?

5 comments:

  1. nak kerang bakar...sedapnya...kat mana ni..ish tak boleh jd..mau p cari gak...

    ReplyDelete
  2. akak, sy x penah mkn lg kerang sambal yg mcm tu? ader resipi dia x? nk cuba.. hehe.. asik mkn kerang rebus jer.. huhu

    ReplyDelete
  3. terliur tengok kerang tu!!!

    ReplyDelete
  4. salam mak..
    tak kan sesekali
    kulit di tabur sambal?
    tak biasa nengok la pulak
    idea baru nie..he he

    ReplyDelete
  5. Sedap giler kerang grg sambal nih..pas kopek amik isi dier tu-sila jgn mkn kulit dier tu yek! still cicah ngan sambal kicap plak..nyam..nyam..nyam..

    ReplyDelete